Ultrazvučni pregled dojki
3.000,00 RSD

Ultrazvuk dojki, podrazumeva izlaganje dela tela visoko frekventnim ultrazvučnim talasima pomoću kojih se dobija slika unutrašnjeg dela tela. Takođe se naziva i sonografija ili skeniranje dojki. Pregled ultrazvukom NE uključuje zračenje. Zbog slike koja se dobija u realnom vremenu, ultrazvuk prikazuje strukturu i pokrete unutrašnjih organa tela kao i cirkulaciju krvi kroz krvne sudove.

ultrazvuk dojki

Pregled pazušnih jama je takođe značajan segment pregleda jer se često uvećani limfni čvorovi pojave u ovom predelu i usmeravaju dalji dijagnostički i terapijski tok.

Kada raditi ultrazvuk dojki

Imajući u vidu odličnu prognozu rano otkrivenih tumora dojke, ultrazvučni pregled dojki i pazušnih regija je izuzetno važan pregled koji treba raditi barem jedanput godišnje. Ovaj pregled je efikasan, neškodljiv, bezbolan, te se preporučuje od početka reproduktivnog perioda života. Ultrazvuk dojki sa velikom preciznošću diferencira maligne od benignih promena.

NAPOMENA: 

Ovaj pregled se obavlja isključivo van perioda menstuacije. Ukoliko je menstruacija u toku, rezultati pregleda nisu pouzdani.

ZAKAŽI TELEFONOM

ZAKAŽI EMAIL-om