Ginekološki 4D ultrazvuk
8.000,00 5.000,00 RSD

Ova usluga je na promotivnom popustu do kraja septembra 2017, i umesto 8.000,00 njena cena u ovom periodu je 5.000,00 RSD

4d ultrazvuk4d Ultrazvuk – odličan način da vidite vašu bebu

4D ultrazvuk je dijagnostička procedura kojom se obezbeđuje tehnološki najnapredniji pregled koji je trenutno dostupan. Poslednja rec tehnike u omogućava prikaz nerođene bebe do neverovatno preciznih detalja.Trudnoća i rođenje su najnezaboravniji momenti u životu žene. Imajući to na umu, veliki broj klinika pruža brojne usluge koje omogućavaju shvatanje tog jedinstvenog i izuzetnog perioda trudnoće i sa željom da ga učine interesantnim, lepim i sigurnim koliko je to moguće.

Ultrazvuk u trudnoći omogućava praćenje svakoga detalja u toku razvoja Vaše bebe. Lekari pružaju važne i korisne informacije parovima o njihovoj bebi da bi dobili sliku i predstavu izgleda tela bebe i njenih pokreta još i pre nego što je ona rođena.

Ultrazvuk je baziran na primeni ultrazvučnih talasa pomoću kojih se dobija jedinstvena slika malog fetusa. Na taj način par može da vidi sliku svoje bebe putem živog video snimka fetusa u materici.4D ultrazvuk takođe znači da se slike bebe mogu lako videti i posmatrati različite aktivnosti bebe unutar materice. To su velike prednosti koje pruža 4D ultrazvuk u trudnoći. Najvažnije od svega je to da se na taj način stvara posebna povezanost između bebe i roditelja. U poslednjih nekoliko godina u radovima u medicinskim časopisima je dokazano da 3D / 4D ultrazvuk ima i psihološke i druge zdravstvene prednosti.

Primenom 4D ultrazvuka u trudnoći, anatomija bebe se vidi mnogo jasnije – posebno noge bebe, lice, prsti, stopala i ruke.

Bezbednost 4D ultrazvuka

Uprkos različitim studijama u poslednjih 30 godina, nije dokazana štetnost ultrazvuka ni za bebu ni po majku. Jasne slike bebe se mogu videti u toku cele trudnoće. U slučaju rane faze trudnoće, mogu se videti pokreti bebe ali detalji lica se ne mogu najjasnije razaznati. Znači, ukoliko ste trudni i želite da vidite svoju bebu 4D ultrazvuk je najbolji izbor. Ne samo da su slike uzbudljive i interesantne, već Vi i Vaš partner možete videti bebu pre nego što ona dođe na svet.

Šta je 4D ultrazvuk i šta ga razlikuje od uobičajenog ultrazvuka

Kada se kaže ultrazvuk obično se misli na konvencionalni „2D ultrazvuk“. On takođe koristi ultrazvučne talase za dobijanje dvodimenzionalne slike bebe. Iskusni lekari mogu videti bebinu glavu, telo, noge, pa čak i pol, ali za pacijentkinju je to obično statična slika. Ponekad se može dobiti i slika lica, ali ne jasna. Ova vrsta ultrazvuka se primenjuje da bi se odredila veličina bebe i gestacijska starost trudnoće, kao i da bi se ustanovio potencijalni problem.

4D ultrazvuk je mnogo sofisticiranija tehnika. Bazično, koncept je isti: ultrzvučni talasi struje kroz abdomen i eho se vraća nazad. Ipak, 4D ultrazvuk sakuplja slike brže i daje ih mnogo jasnije, skoro kao trodimenzionalni snimak . 4D ultrazvuk takođe omogućava posmatranje bebinih pokreta.

4D podrazumeva i 4 dimenziju a to je vreme i daje pokrete u realnom vremenu 3D prikaza fetusa. Snimak 4D ultrazvukom se dobija prikazom serije uzastopnih 3D slika u realnom vremenu.

U poređenju sa tradicionalnim 2D ultrazvukom 4D ultravzuk daje mnogo jasniju sliku o tome šta se dešava u uterusu majke. Sa 4D ultrazvukom fetus se može videti sa jedinstvenim i živim detaljima. Posebno u kasnijim fazama trudnoće kada je fetus sve više sličan budućem novorođencetu. Sa 3D i 4D ultrazvukom može se videti osmeh bebe, mahanje, sisanje prsta, česanje nosa i  još mnogi drugi pokreti bebe.

Kada je pravo vreme za 4D ultrazvučni pregled

Ne postoji određeno pravo ili  pogrešno vreme za 4D ultrazvuk. Može se raditi kada to roditelji žele, ali izdvajaju se dva važna termina:

  1. u 12. nedelji (kontrola na Daunov sindrom), kao i
  2. od 20. do 24. nedelje (prati se anatomija ploda, sa detaljnim pregledom srca).

Slike u boji i snimak 4D ultrazvuka se snimaju na cd/dvd, ili na USB memorijski stik.

Ova usluga je na promotivnom popustu do kraja septembra 2017, i umesto 8.000,00 njena cena u ovom periodu je 5.000,00 RSD

ZAKAŽI TELEFONOM

ZAKAŽI EMAIL-om